Behandlingstyper

Helprotese


Erstatter alle tænder i overkæbe og/eller underkæbe. Den støtter læber, kinder, sikre tyggeevne og et naturlig udseende.

Delprotese

Mangler du en eller flere naturlige tænder, er en delprotese en rigtig god løsning. Der findes forskelling typer delproteser.

Unitor


Er et stålstel der er formstøbt til dine naturlige tænder Unitorprotesen er en meget stærk løsning.

Flexprotese


Er en ny protesetype, der  fremstilles i et meget felksibel materiale.

Immidiatprotese
Er en protese sat ind direkte efter tandudtrækning. Protesen indsættes således medens munden endnu er lokalbedøvet. Derved vil protesen virke som en slags plaster. Immidialprotesen kan være både en helprotese eller en delprotese/unitor.  

Implantatprotese/tryklåsprotese


Hvis du har problemer med at protesen ikke vil sidde fast (f.eks. på grund af knoglesvind) Er der mulighed for at få indopereret små skruer i knoglen. Derved kan man sætte tryklåse i protesen. Har du en eller flere sunde tandrødder, er der også mulighed for at sætte en lille kappe med en kugle på og derved fæstne protesen.

Rebasering/underforing
Gummerne svinder med årene. Det vil få protesen til at sidde dårlig Derfor er det muligt at få fyldt noget i protesen, så den kommer til at passe igen. Formålet med behandlingen er at få den bedst mulige pasform.

Blød basis
Mange kender til problemet med en underprotese som giver smerter i gummerne. Det kan være dårlig pasform, skarpe knoglekanter på selve gummen. Her kan det være en stor hjælp med en blød basis. Man udskifter ca. 2 mm. af den normale hårde acryl med et blødtblivende materiale. Det bløde materiale bør skiftes ca. hvert 2. år.

Udvidelse af delprotese


Har du delprotese eller stålunitor og har mistet en eller flere af dine naturlige tænder, kan man udvide den eksisterende protese og du undgår at skulle have en ny protese.